Pages

6 Kasım 2010 Cumartesi

Yök başlık falan size

Sene 2002. Valla.
O zamanlar lise 2'ye gidiyorum ben. İyi takip ediyorum ligi. Radyodan dinliyoruz kardeşimle maçı. Günler önceden iddialaşmaya başlamışız. Benim doğum günüm 4 kasım, onun doğum günü 8 kasım. "Olm" diyorum, "ikimizden birine hediye olacak maçın sonucu. tabii ki o ben olacağım." Restleşiyor hain.
Annem ile ben Galatasaraylıyız, babamla kardeşim fenerbahçeli. Hayatımdaki önemli insanların çoğunun fenerbahçeli ya da beşiktaşlı olması sorunu -o zamanlar öyle sorunlarım vardı tabii- hakim ama. En yakın arkadaşım fenerbahçeli. İkimiz de fanatiğiz. (Öyle idik desem de olur aslında) Arada kavga ediyor küsüyoruz birbirimize sırf bu Galatasaray fenerbahçe muhabbetinden ötürü. "Vay efendim sen o futbolcuya nasıl salak dersin?" "Niye saygı duymuyorsun yeaa! iyi ki bi hede höde..."

Maçı dinliyoruz. kardeşimin keyfi maçı dinledikçe yerinde. Odamdayız. Salonda annemlerin yanına gitmekten bitâp düştü çocuk. Telefonumu kapatmıştım. "Ühüüüü" "Atın... atın 10'a tamamlayın bea" diyen sapıtık insan olmuştum. Mavi ekran vermekse bu işte tam olarak oydu. Maç bitene dek mesele yine yoktu aslında. Dank etmiyordu ki. İçten içe kabullenemiyordum. Uyanacaktım o kabustan!

Zaten maç süresince kardeşimi kovmuştum. Kovmuştum da eşşek çocuk, kaypak sıpa gitmek bilmiyordu.

Maç bitti. Gözlerim dolu dolu. Babamla kardeşimin poposu tavanla teğet geçiyordu. Annem hazır benle uğraşılıyorken sessiz kalıp dalga oklarının kendisine yönelmesinden korkuyordu.

Ve... Ev telefonu çaldı. En yakın arkadaşım arıyordu. "Konuşmam" dedim. Babam "konuşacaksın" dedi. 32 dişi olsaydı 32'sini da gösteriyor olacaktı ama neyse ki vaktinde çürüyen 2-3 dişi sayesinde 20 küsur dişle sırıtıyordu. Hayır dedim. Ne biçim babaydı, kızının gözleri dolmuş zerre umursamıyordu! Neyse ki bu umursamayışı ne ilkti ne sondu. Kardeşimle birlikte sürüklediler. verdiler ahizeyi elime. Arkadaşım dalgasını geçti. Telefonumun kapalı olduğunu hiç fark etmemiş gibi davranmayı düşünemedim.

Uzun vadeli etkisi pişmanlık oldu ama.

Zaman geçmişti. (Gözünüzün önünden hızla akan takvim sayfaları geçmeli burada) 11 mayıs 2005 Galatasaray fenerbahçe maçı oynanacaktı. Bilen bilir, hatırlayan da hatırlar tabii.
Kaderin oynamaya alışkın olduğu bir oyunu olarak eski hatta epeski sevgili yine fenerbahçeliydi. hem de şımarık fenerbahçeli. Tutturdu maç öncesi iddiaya girelim deyü. Hem gözdağı verdi 6 kasım tarihi mağlubiyetiyle, hem de hadi iddiaya girelim yenilen takımını değiştirsin dedi. "Olmaz. olamaz" dedim. "Demek ki sen kendini takımını değiştirme ihtimalini göze alabilecek biri gibi görüyorsun" da dedim. "Bir de fanatikmiş peeeeh" de dedim. Attığı oltaya gelmedim sevinciyle hayatıma kaldığım yerden devam ettim.



Maç günü geldi çattı. üüüf. Buraları betimleyemem, o kısımları hatırlayamıyorum :/ İşte yendik, ezdik falan :| Sonra ben, "Bak" dedim, "Bak da utan, iddiaya girseydik nasıl Galatasaraylı olacaktın? Senin fenerbahçeliliğin bu kadarmış!". Adam spor muhabiri oldu sonradan. O bugünün konusu değil tabii kjdsfjkd İçimden o 6 kasım travmasına az söylenmedim ama. O gün olmasaydı, fenerbahçe saflarından bir kişi eksilecekti. Gerçi bence etkisiz elaman olacaktı eksilen ama olsun :/ O riski alacaktım ben!

Haa, 6 kasım mı? YÖK'ün kuruluş yıl dönümü değil mi?

6 Kalem Kelam:

diyego dedi ki...

6-0'da iyi maçtı şimdi. haklarını yemeyelim. lskdjfsdlfj

sevgilin Beşiktaş'lı ama. öyle bir güzelliğin var hadi yine iyisin. :)

Melike dedi ki...

nesi iyiydi be?! nesi iyiydi?
yoo Galatasaraylı :/

Adsız dedi ki...

yav kız blogu dediler geldik maç yazısı okuyoruz, cıkcıkcık =P yok mu yazacak başka şeyin? bir de aman ben bjk'liyim hadi yine iyisin, aman da gs herkesi döver filan... kapalı kapılar ardında çocuklaşın reca ederim =P

Melike dedi ki...

arka plana futbolcu fotoğrafı koyarım görürsün klfsjdb khan fotoğrafı mesela :P
üff, hangi ojeyi sürsem, ne giysem, o bana ne demiş falan yazayım biraz da lkfjsdfklg

Adsız dedi ki...

mangoda indirim varmış h&m açılmış kapısında kuyruğa girdik arkamdaki gerizekalının bu arada şöyle dediğini duydum filan gibi yaratıcı şeyler bekliyorum senden. rica ederim duy sesimi asdjkasldşas.

Melike dedi ki...

sınavın var diye sıkılıp sıkılıp kendini blogumun rahat koltuklarına koltuklatına fırlattığını fark etmediğimi sanma! jhsdkjfh itifaiye meydanı'ndan aldım ama koltukları yea :/ (hem mango bilmiyo hem fakir çlkjfdklgjdkfj)