Pages

29 Ekim 2010 Cuma

Tüy Sıklet


"Utku çok kilo vermiş." dedi annem.

Poposu küçülmüş, karnı içine geçmiş, bir deri bir kemik kalmış. Annem öyle betimledi. "Utku, yürü bakim çocuum" dedim, çok anlamam ben çünkü, evet zayıflamıştı biraz ama sanki annemin abarttığı kadar yoktu.


Eve gelince dershaneden, bazı akşamlar yemek yemiyordu. biraz oturup sonra uyuyordu. Annem ona bağladı. "Nasıl yemek yedireceğim bu çocuğa Melikeeğ" dedi, gözleri de dolu dolu oldu mu? Oldu valla. Eee kadın hayatında benim için bir kere çok zayıfladım diye kaygılandı, hiç böyle bir kaygısı olmadı maalesef ljsjf Hatta daha çok "Anne, kilo aldım ben yea, güzel yemek yapmaa" diyen oldum ben. Neyse, gözleri de dolu dolu olunca kıyamadım buna. Hemen bir öneriler silsilesine başvurdum. Düzenli yemesi için bu bir kaç gün bilhassa en çok bayıldığı bol kalorili şeyleri yap sen dedim. Alışverişe çıktık bir de. En son, Utku tatlıya hiç dayanamaz diye 2 çeşit sütlü tatlı bir tane pasta aldığımızı hatırlıyorum. Annemi durdurmasam, Bir haftada Utku'yu obez edebilecek denli abur cubur alacaktı. Hayır, benim kaygım artık ben kendimi nasıl tutacağım kısmı olmaya başladı. Evdeki bir dolap ıvır zıvır denen gıdalarla dolu olduğu için isyan eden biriyim ben. Tamam size yemeyin demiyorum, hobi olarak yine yiyin de benden uzak tutun! Mesela yerini bilmeyeyim ben! :(

Tatlıları gidp gelip kaktırıyorum Utku'ya. O da hiç hayır demiyor neredeyse ama o da peşimde, sen niye yemiyorsun diye. Zorla ağzıma attığı bir iki kaşıktan sonra "Hiiii! Daha yer yemez göbeğin çıkmış baksanaa!!!" diyerek de azıcık olsun salgılamam mümkün olan seratonini ketliyor pis ergen.


En son, bu çabamızı da çaktırmadan ama zayıfladığını da fark etsin diye tartılması için zorladım. Yani zorlamadım da, zorladım. Tartıldı, son bir ayda 5 kiloya yakın vermiş. Ya iyi işte millet zayıflamak için uğraşır, ben zayıfladım negzel diye yorumladı. E ama sen zaten zayıfsın yeğen dedim anlatamadım. Sanırım kardeşime yeğen dememeliyim, anlamıyor çocuk.

Hala güçlü olduğunu kanıtlamak için aldı beni kucağına, çevirdi, yere atacakmış gibi yaptı. Kanepeye fırlatırken de "Bak, seni kaldırabiliyorum n'abeer?" dedi yüzeysel ergen :/ Ben güç birimi olacak insan mıyım be?! (Aha yandaki resim canlandırma, orijinali üzerinde azıcık oynadım tabii ki ama sanırım beni simgeleyen biraz çemçük ağızlı oldu :/ Özünde gülüyordu o, bir gelindi çünkü)

Ona kalsa silkmede ve hatta koparmada Melike kilosunda dünya derecesi yapacak şaşkın.

4 Kalem Kelam:

kepazeyim dedi ki...

benim kardeşim olcak çocuk da kondüsyon salonlarına yazılmış, evde dambılları var, sanırım ben, kaldırmaya niyetli ama işi utkununki kadar kolay değil asdfgdh

diyego dedi ki...

yaaa :/ kaldırmasın seni öyle. düşürür falan. :(

Melike dedi ki...

@kep diğer kardeşinle beraber kaldırırlar belki seni? (bkz: iki kardeş toplanıp abiye girmek) :/

@diyego düşürmez... atabilir yere:(

U Yeah dedi ki...

ergense zayiflamak icin ugrasmaya gerek yok ki =) (kendimden biliyor ben) ...