Pages

22 Nisan 2011 Cuma

Mutlu muyuz?

6 yaşındaki kuzenim Mutlu bizde kalıyor. Bir haftalık misafirimiz. Mutlu 1. sınıfa gidiyor, okumayı yeni öğrenmiş. Ben bilgisayarın başındayken geliyor, ekranda yazanları okumayı deniyor. Arkadaşlarımla msn'den konuşmaya çalışıyor. "dkjfksjfhkfj" ya da "ahahahaha" gibi rastgele gülüşleri de teker teker heceleyerek okuyor. ":D" yapılınca anlamının "mutlu ol" demek olduğunu düşünüyor.

Annem evvelden boyama kitabı falan saklamış, Mutlu'ya verince seviniyor. Annesine babasına ayrı ayrı telefonda anlatıyor: "Bana resim saklamış teyzeeem" Nasıl bir sevinç, nasıl bir değer görmekten ötürü katlanan mutluluk!

Beraber uyumamızı istiyor. Uyuyoruz, ondan geç yatıp erken kalktığım için beraber uyuduğumuzu görmüyor. Bir daha uyuyacakmışız, o görememiş! Uyuyoruz.

Beni klonlamak istiyor. Saçımdan minicik bir parça alp dna'mı kopyalayacakmış laboratuvarı olduğunda. O kopya da, onların evde olacakmış. Hayatımda ilk defa bir erkek beni klonlamak istiyor.

İki tane şeker alıyorum, birisi renkli lolipop, birisi kırmızı bir kalp. Seç birini diyorum şekerlerin sadece çubuklarını gösterip. Seçiyor renkli olanı. "Ama kalbi istesem olur muu?" diyor. "Al ikisi de senin" diyorum. Müthiş bir şaşkınlık ve sevinçle, "Gerçekten miii?" deyip sarılıveriyor bana. Ama yemiyor şekerleri. Oyuncaklarını ve ona ait eşyalarını dolduruğu poşete koyuyor, "Abim gelince birlikte yeriz" diyor. Dana.

Bana "bilim anlatıyor". Uzay, fizyomolekül diye başlıyor. Yeni bir kuram ortaya koyacak, biraz kasarsa bir kanun betimleyecek gibi.

Minicik gövdesi var. Eve gelir gelmez kucağıma tırmanıyor, o gün neler yapmış anlatıyor teker teker, kollarını kocaman açıp bana sarılıp. Yediklerini de sırayla sayıyor bazen. Oyun oynuyor, sonra ansızın gelip öpüp geri gidiyor.

"Hiç bir şeyi bilmez misin sen?" dedi bana! Yüzündeki ciddiyetle şüpheye düşmedim değil. Bilmiyorum herhalde. Yani. Sanırım. Üüüüf!

Bir sürü, bir sürü, bir sürü başka şey de var. Çocuğunun en sıradan şeyini dünyanın en orijinal, en önemli ve en herkesçe bilinesi şeyiymiş gibi anlatan ebeveyn sıkıcılığında olmak istemiyorum. İstemiyorum ama ben bu çocuğa bayılıyorum! Bayıldığım her yanını herkese anlatmak istiyorum!

3 yıl önce:

Bir "Mutlu" değiliz yahu!

3 Kalem Kelam:

Adsız dedi ki...

cümlelerinden sevgi fışkırıyor resmen =)

diyego dedi ki...

bana canavar diyen çocuğa methiyeler düz sen. bölüm sonu canavarıymışım bide la. lskfjslfj tatlı çocuk ama. o doğru.

3 yıl önceki hali benim gördüğüm halinden daha iyiymiş ama. :)

Melike dedi ki...

@who çok alışmışım ya :/

@diyego yalnız ben dedim çocuğa bölüm sonu canavarı olduğunu fkjdslfjjf