Pages

8 Mayıs 2010 Cumartesi

Büyü(len)mek

başlık niye bu? içimden "len" demek de geldiğinden.
girişleri pek beceremediğimi biliyorum, bu kadar dank diye olması şaşırtıcı değil.

nisan'ın son günü beytepe'de profestival rock'a gidelim dedik. önceden gidelim yea demiştik lisanstaki en yakın arkadaşımla. konser günü sabah uyanamama kriziyle başladım. her günkü gibi "hii çok uykum var, akşam eve gelip uyuyacağım" diye kalktım. hemen her sabah olduğu gibi. hemen her akşam da uyursam sabah dek uyurum yea diyerek uyumuyorum. işte bu gazla ne konseri aman pff uyuyacağım ben dedim çıktım gittim. tabii öğle arasına dek iyice açılmış oldum, yine her gün olduğu gibi. konsere gitmeliyim, beytepe gözümde tütüyor diyerek kararımı aldım. arkadaş da aynı durumdaydı. yanıma düzgün kıyafet almadığım için... ımm aslında üzerimde olanlar fazla düzgün olduğu için bir de ona sinir oldum ama kararım karar pek tabii. o kampüse gidilecek o kadar! ayağımda topuklu ayakkabılar, siyah kumaş pantalon, saks mavi gömlek (allahım kombinasyona bak! o kadar nadir topuklu ayakkabı ve gömlek giyerim ki) gittim ama. gerçi beni teyze diye içeri almayacaklarını düşünmedim değil :/ uzun bir hırkayı aldım üstüme, oturdum çimsiz kalmış toprağın üzerine(ertesi gün gündüz gözüyle hırkamın halini görünce tüh demedim ama:) ) yüksek sadakat şarkılarının hayatımın son dönemindeki etkisini ancak keşfettim mesela. yüksek sadakat severim diyordum ama yüksek sadakat benim için ne çok şarkı yapmış, ne çok dinlemişim demiyordum. artık diyorum. ama içimden.

konser alanına giderken lisanstan arkadaşlarla karşlıaştık. durup durup "yoo biz genciz hala"ya bağladık konuyu. ister istemez :) sınıf arkadaşlarının düğün, nişan, söz olaylarını konuştuk, çocuğu olan arkadaşımızı da... en son onlar eve gitmeye karar verdiler. yoo! hayır! evde pijamalarla oturmak konser alanında olmaktan daha keyifli değil! tamam mı? hah tamam. az kalsın ikna da olmuyorduk!

24-22 yaş aralığındaki gençler neden bu kadar tükenmiş ve yılgınız ki? tamam mezuniyet, ünvanlar, işler ve hayatın başlaması klişesi enerjiyi tüketiyor da... ne bu yaş/yaşlanma kompleksi? hayır yani bende ziyadesiyle var artık da sdkljasd bilyiorsun ki bir daha asla hiç üniversite öğrencisi olmayacaksın. bir daha o kadar gamsız (ya da öyle sandığın) bir dönemin olmayacak. bundan sonraki aşamalar da aşikar. yeni sıfatların rutine rutin katacak. her gün işe gitmek zorundasın. ertesi günü düşünerek(ben artık düşünsem dahi idare ediyorum sanırım) bir şeylerden mahrum bırakıyorsun kendini. senden beklenenler var. dahası kendinden beklediklerin.

bir konsere gitmek evvela zul gelirken, sonrasında genç kalma görevi gibi de geliyor.

aslında mesele basit; seviyorsan, yapacaksın. istiyorsan gideceksin.
istemiyorsan nema problema.

2 Kalem Kelam:

kepazeyim dedi ki...

19 yaşında kardeşi olan biri genç olamaz. asdfsada

Melike dedi ki...

ahaha utku 18 yaşında. seni kardeşlikten reddedersem azıcık daha gençleşebilirim sanırım. daha da olmazsa utku'yu da reddederim :))