Pages

26 Haziran 2010 Cumartesi

Kitap laneti

bilen bilir kitap konusundaki hassasiyetimi, ödünç verirsem geri alırım muhakkak. kolay kolay da ödünç vermem konu kitap olunca. verdiğim takdirde nasıl tembihlediğimi anlatmama gerek yok sanırım :)

bu sabah hazır tatil de gelmişken, elimdeki ktiap da bitmişken iş yerine götüreyim son aldıklarımı, sıradan okuyayım dedim. koydum bir poşete, hazırlanıyorum bir yandan. annem geldi baktı, "burada benim kitabım var mı hiç?" dedi. "yoktur" dedim ben de haliyle. baktı, kendi kitabını buldu, "bunu bunlarla götürme" dedi, kitaplığa koydu. e tabii ki sinir oldum. annem içeri geçti. parlak bir fikri geldi aklıma, madem öyle ilk bunu okurum dedim, aldım çantama koydum.


dolmuşa bindim -ah bu gün o kadar çabuk geldi ve durdu ki, bir de yer de vardı ki, en mutlu bir kimse oldum- çıkardım çantadan, okumaya başladım.

sonra işe vardım, girdim odaya bir baktım ellerim yeşillenmiş! aldığım kitap yeşilinden olmuş hem de. ahaha yanıldınzz! kitap orijinal.

annemin lanetinin tuttuğuna ve bu mevzuunun didaktik bir yanı olduğuna inanıyorum!

anneme çekmişim ve bu tavır pek sinir bozucu bir tavırmış.

ahaha bunu nereye bağlayacaktım sahi?
hah! hayranım şu kitaplar kitaplıkta duracağına insanlar okusun deyip dağıtabilen insanlara. metaryalist olduğum az noktadan bir tanesidir bu kitap noktası.
bir de bu kadın öykülerinde karadeniz güzel kitap, bir kaç versiyonu daha var. kadın öykülerinde ankara, pek güzel. okunası. ankara'ya ilişmişliğiniz varsa muhakkak okuyun.
o kitabım da eski sevgilimde kaldı zaten :((( sdksjdkldj!

3 Kalem Kelam:

özcan dedi ki...

hayır, o kitabın değil karadenizin laneti. baraj fikriyle su altında kalan binlerce ağacın yapraklarındaki yeşillik insanın ellerine bulaşıyor. bu bir yeşil lanet! suçlular büyük olasılıkla kitap okumadığı için başka çare olmaksızın herkesten intikam alıyorlar...

kepazeyim dedi ki...

eski sevgiline söylesene ankaralasını bana versin

Melike dedi ki...

tabii sahil yolunun da intikamı olabilir...

söyledim ama bana versin diye söyledim :|