Pages

12 Aralık 2009 Cumartesi

Spekülatif Grip

26.10.09
09:18
Bizim vaktimizde gençliğimizde okullar kar tatili olurdu. Kar yağsın diye camdan bakıp kar duası yapmayı deneyen çılgın bir nesildik azizim. Şimdi değişen koşullarla birlikte kar duası yerine salgın hastalık duaları çıkmış ortaya. Ya da çıkmalı/çıkacak. Zira okullar bir hafta tatil oldu ve buna sevinen bir öğrenci güruhu muhakkak var. Hatta okulları tatil olmayan ancak buna üzülen bir güruh da var. (Ha bu arada ölsün Ankara'daki üniversiteliler, zaten ODTÜ,Ankara Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi'nde temizlenmesi gereken bir kalabalık vardı ya. Hah işte ondan tatil veriliyormuş. Domuz gribi pis gominstleri daha çok hasta ediyormuş zaten. Keşke Bilkent ve Gazi'nin hatrına bir tatil verileydi demiş bulunduk, ama içimizden.)

Bu arada domuz gribinin muhtemel tek tatil haftasının 29 Ekim tarihine denk düşen haftaya denk gelmesiyle ilgili de spekülatif ve hatta kasarsan belki kümülatif düşünmek mümkün. Ama düşünmeyeceğim.

Domuz gribi zaten aslında maske takıp nefes alamayalım da iyi düşünemeyelim verimli olamayalım diye yapıaln bir dış mihrak oyunuymuş. Tabii bunun için al bunu tak diyerek elinize maske vermeleri lazım. Daha çok nefes alabilmek için daha az nefes almaya razı olma şeysine de maske diyoruz artık biz.

İşte ben bütün bunları nereye bağlayacağ...
Öhü! Öhü! Öhü!
Neyse, sonra bağlarım. Belki.

0 Kalem Kelam: